DOLAR 35,3248
EURO 36,4905
ALTIN 2.999,37
BIST 10.075,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 13°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
13°C
Parçalı Bulutlu
Pts 14°C
Sal 15°C
Çar 15°C
Per 15°C

10. Uluslararası Katılımlı Bakım Teknolojileri Kongresi PAÜ Ev Sahipliğinde Başladı

10. Uluslararası Katılımlı Bakım Teknolojileri Kongresi PAÜ Ev Sahipliğinde Başladı
 talipgsm
20.10.2022 21:36:53 | SON GÜNCELLEME 20.10.2022
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde 20-22 Ekim tarihinde gerçekleşecek uluslararası katılımlı 10. Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi (BTKS 22) düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Makine Mühendisleri Odası (TMMOB) Denizli Şubesi tarafından PAÜ ev sahipliğinde gerçekleşen kongrenin açılış programına; Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Umut Cüneyt İyiol, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, PAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Ağdağ, PAÜ Malzeme Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cemal Meran, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşlarından yetkililer, sanayiciler, stant açan firmaların temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kongrenin açılış programında konuşma yapan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, sözlerinin başında oda olarak yaptıkları çalışmalara değinirken, bakım teknolojileri alanında geliştirici çalışmalar yaptıklarının altını çizdi. Dijitalleşmenin arttığı günümüzde, ülkemizin makine ve üretim ara girdilerinde dışa bağımlılığının ve işletme maliyetlerinin azaltılması adına doğru ve planlı bakım yaklaşımında bu dijitalleşmenin kullanılmasının önemine dikkat çekti. Bakım mühendisliği konusunda bakım personelinin mesleki eğitimlerinin devam ettirilmesi gerektiğine değinen Yunus Yener, üniversitelerin bu konuda müfredatlarında alanın pratik ihtiyaçlarını karşılayacak geçişlerin yapılması gerektiğini söyledi. Kongrenin düzenlenmesinde kendilerine destek veren başta Pamukkale Üniversitesi olmak üzere paydaş kurum ve kuruluşlar ile firmaların temsilcilerine teşekkürlerini iletti.

 ekremsafakturizm  ekremsafakturizm

Açılışta konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar bu kongre vesilesi ile makine ve teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve firmalar ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bakım teknolojileri konusunda verimli çıktıların alınacağı bir kongre olması temennisinde bulundu.

Bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen ve ana teması ‘Bakımda Dijitalleşme ve Dijitalleşmede Bakım’ olarak belirlenen Uluslararası Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi (BTKS 22) için PAÜ Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanında farklı alanlarda faaliyet gösteren otuz dört firma stant açtı. Üç gün sürecek kongrede on dört oturumda çeşitli konferanslar, sunumlar, sergi ve eğitimler gerçekleştirilecek.

 talipgsm
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.