DOLAR 34,8810
EURO 36,6962
ALTIN 3.008,93
BIST 10.058,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 11°C
Az Bulutlu
Denizli
11°C
Az Bulutlu
Cum 11°C
Cts 16°C
Paz 11°C
Pts 10°C

Başkan Arpacı’dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

24.11.2021 09:51:44 | SON GÜNCELLEME 24.11.2021
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında, geleceğimiz olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı. Başkan Arpacı, “öğretmenlerimiz her geçen sene daha zor şartlar altında görevlerini sürdürmektedir” dedi.

 ekremsafakturizm  ekremsafakturizm

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı yayımladığı mesajında; “Bir milletin en genç bireylerinin kişiliğinin oluşmasında ve gelişmesinde, güvenilir ve sosyal bireyler haline gelmesinde gösterdikleri fedakarlıklarla toplumun mimarı olan öğretmenlerimiz her geçen sene daha zor şartlar altında görevlerini sürdürmektedir” dedi. 

 emresan

Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretle olur” sözünde belirttiği gibi öğretmenler milletin kurtuluşunda büyük öneme sahiptirler.

Eğitim sistemindeki sorunlar hem öğretmenlerin motivasyonlarını hem de eğitimin niteliğini doğrudan etkilemektedir.

Ataması yapılmayan yüzbinlerce öğretmen öğrencilerine kavuşmayı beklemektedir. Özellikle pandemi şartlarında öğretmen ihtiyacı ve boş geçen dersler öğretmen ataması ihtiyacını en üst seviyeye çıkarmıştır.

Öğretmenler kadrolu, ücretli ve sözleşmeli gibi statülere ayrılmaktadır. Öğretmenler ve yöneticiler üyesi bulunduğu sendikaya göre farklı değerlendirmelere maruz kalmaktadır. Okul yöneticileri liyakata göre değil ideolojik yaklaşımla atanmaktadır. Öğretmenler ekonomik sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır.

Okullardaki hijyen şartları göz önünde tutulduğunda yeterince temizlik görevlisinin bulunmaması öğretmenleri eğitimin yanı sıra sınıfın ve çalışma ortamının temizliği ve hijyenini de sağlamak durumunda bırakmaktadır.

2020-2021 eğitim öğretim yılında resmi ve özel öğretim kurumlarının sayısı yaklaşık 1400 azalırken toplam derslik sayısı salgın ortamında sadece 5600  artarak ihtiyacın çok gerisinde kalmıştır. 

2020-2021 yılı istatistiklerine göre, 4+4+4 eğitim modelinin uygulanmaya başlamasından bu yana: Yüzde yüz okullaşma beklenilen ilkokul düzeyinde okullaşma oranının 93.23, Ortaokul düzeyinde okullaşma oranı yüzde 88.85, Ortaöğretim düzeyinde ise okullaşma oranının yüzde 87,93 olarak gerçekleşmesi ne yazık ki ilkokul, ortaokul ve liselerin zorunlu eğitim kapsamında oldukları düşünüldüğünde izah edilebilir bir durum değildir. Tek bir çocuğun bile okul dışında olmamasını beklerken yaklaşık 720 bin çocuğun okul dışında olması ayrıca 2.4 milyon öğrencinin ise EBA’ya erişememesi eğitime erişimde ciddi sorunlar olduğunu ortaya koymaktadır.

Yükseköğretimde eğitimin kalitesi her gün azalmaktadır. Akademik yayınların kalitesi ve sayısı düşerken akademik özgürlükte 175 ülke arasında 170. sıraya gerilediğimiz görülmektedir. 2006’dan bu yana “her şehre bir üniversite” mantığıyla ve meslek envanteri yapmadan açılan fakülteleri, bölümleri, verilen kontenjanların ardından gelinen nokta; ne yazık ki gençlerimizin oluşturduğu işsizler ordusu, ülkeyi terk etmeyi düşünen gençler ve artık tercih edilmeyen boş kontenjanlardır.

Ülke genelinde eğitim kademelerinde 26 milyon öğrenci bulunmaktadır. 83 milyonluk nüfusumuz göz önüne alındığında, nüfusun yüzde 31,12’sinin eğitimde olduğunu görüyoruz. 2021 yılı bütçesinde eğitime ayrılan bütçenin gayrisafi yurt içi hasıladaki payı yüzde 2,6 ve Merkezi Yönetim bütçesi içindeki payı %10,69 iken MEB bütçesinden eğitim yatırımlarına ayrılan payın %7,69 olduğu görülmektedir.

Bilimi, eğitimi, teknolojiyi,  üretimi, yarınlarımızın teminatı olan genç nesli ve o nesli fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetiştiren öğretmenleri toplumun merkezine alarak çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmayı hedefleyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin eğitim politikasındaki temel hedefleri şu şekildedir;

Öğretmenler Meslek Kanunu’nu çıkarılarak Devlet Memurları Kanunu’nun kapsamı dışında öğretmenlerin bağımsız ayrı bir yasası olması sağlanacak. Öğretmenlikle ilgili tüm konular bu kanun kapsamında çözülecek ve özlük hakları güvence altına alınacak. Bu düzenleme ile öğretmenler toplumda en saygın konuma getirilecek.

Öğretmenlerin sendikal hakları önündeki tüm engeller kaldırılacak. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında maaş almayacak. Bütün öğretmenler kadrolu olacak, ücretli ve sözleşmeli öğretmen uygulamasına son verilecek. Ayrıca öğretmenlerin emekliliklerinde düşük aylığa mahkum edilmemeleri için 3600 ek göstergeden yararlanmaları sağlanacak.

Yönetici atamalarında liyakat ve kariyer ilkeleri mutlaka dikkate alınacak. Mevcut iktidar bir gecede birçok başarılı okul müdürünü sebepsiz, keyfi uygulamalar ile görevden almaktadır. Buna son verilecek.

Her okulun bir bütçesi olacak. Bütçe harcamaları Milli Eğitim Bakanlığınca denetlenecek. Okul Aile Birlikleri daha işlevsel hale getirilerek okul yönetiminin güçlenmesi sağlanacak.

Eğitime ayrılan pay, bütçe içerisinde güçlendirilecek. Eğitimin çağdaş koşullarda verilebilmesi için Türkiye’nin toplam yatırımlarının en az yüzde 18’i Milli Eğitim Bakanlığı yatırımlarına ayrılacak. Böylece tüm okullar güvenli ve iyi donanımlı olacak. Bu bağlamda köy okulları yeniden açılacak. Nerede öğrenci varsa, orada öğretmeni de olacak.

Eğitimin tüm bileşenleri ile oluşturulacak bir politika ile eğitim, üretime dönük olacak. Meslek liseleri bölgesel ihtiyaca göre şekillendirilecek.

Öğretmen okulları tekrar açılarak burslu ve yatılı olması sağlanacak. Bölgesel eğitim kampüsleri kurulacak.

Öğrencilerin barınma sorunu acil olarak çözümlenecektir. Tüm illerde öğrenci yurtları inşaa edilecektir.

21.yüzyılda Türkiye’yi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarma gayretinde olan öğretmenlerimizin ekonomik ve toplumsal anlamda gereken önem ve özeni hak ettikleri düşüncesi ile Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olma üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor ve ellerinden öpüyor, aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. 

 talipgsm
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.