DOLAR 34,0973
EURO 38,0933
ALTIN 2.874,79
BIST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 27°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Paz 28°C
Pts 29°C
Sal 31°C
Çar 32°C

Vatandaş isyan etti!

12.02.2022 18:18:56 | SON GÜNCELLEME 12.02.2022
A+
A-

Denizli’nin Pamukkale İlçesine bağlı Goncalı Mahallesinde, yağmur sularını Büyük Menderes Nehrine taşıyan Karçayderesi, taşması sonucu üç kez evleri sular altında kalan vatandaşlar isyan etti. 2006 yılında yapılan ıslah çalışmalarından sonra bölgeye bir daha yetkililerin gelmediğini, yapılan duvarların çöktüğünü, beton zeminin tahrip olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Bizi kaderimizle baş başa bıraktılar” dedi.

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Goncalı Mahallesi’nde ıslah edilen derenin taşması nedeniyle üç kez evlerini sel basan vatandaşlar isyan etti. Muhatap bulamadıklarını söyleyen vatandaşlar DSİ’nin ve Belediye’nin ilgisizliğinden yakındı. Mahalle sakinlerinden Mehmet Şen, “Başımıza bir şey gelince mi devlet müdahale edecek. Bizi kaderimizle baş başa bıraktılar” diye konuştu.

 talipgsm

YETKİLİLER ÇÖZÜM ÜRETMELİ

Bölgede tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan ve hanelerinde bulunduğu söyleyen, CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı yetkililere seslendi, sorunun çözülmesini istedi. Kanalda yıkılan duvarlar bulunduğunu belirten Arpacı, “Duvar çekilmeyen bölgede yer yer taşkınlar oluyor. İki duvar yıkılmak üzere. Alttaki beton zemin deforme olmuş durumda. İşin ucundan tutan yok. DSİ ve Belediyeler ilgilenmiyor. DSİ ödenek yetersizliğini bahane ediyor.

Bu bölgede yıllar içinde sürekli taşmalar meydana geldi. 30 kadar ev su altında kalıyor. Vatandaş set gerilsin, yıkık duvarlar onarılsın istiyor. Aşırı yağış olursa bölgedeki yol çökecek, tüm mahalle sular altında kalacak. Vatandaşın başına üç kez bu durum gelmiş, evleri su altında kalmış ve eşyalarını atmak zorunda kalmışlar” diye konuştu.

BELEDİYE DE İLGİLENMEDİ

Arpacı’ya yaşadıklarını anlatan bölge sakini bir kadın, “Suyun taşıp evlerimize girmediği gün yok. Belediyeye, su işlerine her yere gittim. Gelen giden olmadı. Belediye ilgilenmedi. Yalnız oy zamanında herkes geliyor Goncalı’ya… Biz burada su içinde kalıyoruz” diye konuştu.

Mahalle sakini Mehmet Şen ise. “Muhtar birimlere bildirdim diyor ama gelen giden yok. İlla başımıza bir şey gelince mi gelecek devletin birimleri… Şu an mağdur durumdayız. Bizi kaderimizle baş başa bıraktılar. 2006 yılında dere ıslah çalışması yapıldı o tarihten bu yana gelen, giden, ilgilenen olmadı. Oysa 3-4 yılda bir tadilat yapılmalı, dere temizlenmeli. Bu güne kadar temizlenmedi” ifadelerini kullandı.

.

.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.