DOLAR 34,8949
EURO 36,7071
ALTIN 3.010,40
BIST 10.058,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 11°C
Az Bulutlu
Denizli
11°C
Az Bulutlu
Cum 11°C
Cts 16°C
Paz 11°C
Pts 10°C

Eğitim-iş, Ek ders ücretleri neden gecikti?

Eğitim-iş, Ek ders ücretleri neden gecikti?
 talipgsm
07.07.2022 14:15:02 | SON GÜNCELLEME 07.07.2022
A+
A-

Eğitim İş Denizli Şubesi Namık Kemal Aydoğan, ek ders ücretlerinin 7 aydır gecikmeli ödendiğini hatırlatarak, ek ders ücretleri neden geciktiğini sordu?

 ekremsafakturizm  ekremsafakturizm

 emresan

Eğitim iş Denizli Şubesi Namık Kemal Aydoğan; “2022 yılı ile birlikte Maliye Bakanlığı vergilendirme sistemini değiştirerek kamu emekçilerinin gelirlerine bir darbe daha vurmuştur” dedi.

Başkan Aydoğan, Bu durumun sonucu olarak öğretmenlerimize ödenen ek ders ücretlerinde aksamalar olmakta, ödemeler gecikmektedir. Öyle ki geçtiğimiz yıllarda ayın 2 – 3’ü gibi ilk günlerde yatan ödemeler yaklaşık 7 aydır gecikerek ödenmektedir.

Maliye Bakanlığının KBS sistemini hazırlayamaması / kapatması, veri girişlerinin zamanında yapılamaması nedeniyle aksamanın faturası emekçiye yansıtılmaktadır.

Küçük ilçelerde sorun daha kısa sürede çözülürken Pamukkale, Merkezefendi gibi büyükşehir ilçelerinde 10 güne varan gecikmeler yaşanmaktadır.

Artan enflasyon, art arda gelen zamlarla alım gücü büyük oranda düşen emekçiler ek ders ödemelerindeki gecikmeler nedeniyle daha çok sorun yaşamaktadırlar. Fatura, kredi kartı ve kredi ödemelerinde sorun yaşamaktadırlar.

Ek dersler gecikince hiçbir fark ödemeyen, kaybı karşılamayan hükümet ve bankalar, kamu çalışanlarından kaynaklı gecikmelerde ise hemen faiz uygulamaktadır. Bayram öncesinde harcamaları olan, alış veriş yapması gereken emekçilerin çoğu borçla yaşamaktadır. Kredi kart limitleri dolan, ek hesapları eksiye düşen emekçilerin alım gücünü kim düşünüyor?

Sistemden kaynaklanan gecikmenin faturası emekçiye yansıtılamaz.

Vergilendirme sistemi adaletsizliğe yol açmamalıdır.

Neden zararı gören hep emekçiler olmaktadır?

Eğitimiş olarak emekçilerimizin daima yanındayız. Yetkililer bu soruna derhal çözüm bulmalı, daha fazla mağduriyet oluşturmamalıdır!

 talipgsm
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.