DOLAR 34,8761
EURO 36,6759
ALTIN 3.033,41
BIST 10.097,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 11°C
Az Bulutlu
Denizli
11°C
Az Bulutlu
Cum 12°C
Cts 16°C
Paz 11°C
Pts 10°C

PAÜ’ye 8. EMI Kongresinde En İyi Bildiri Ödülü

PAÜ’ye 8. EMI Kongresinde En İyi Bildiri Ödülü
 talipgsm
23.11.2022 17:27:50 | SON GÜNCELLEME 23.11.2022
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi Bekilli Meslek Yüksekokulu (Bekilli MYO) Dr. Öğr. Üyesi Hicran Utkun Dincer Aydın’ın ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe İrmiş’in yazarlar olarak içerisinde yer aldığı bildiri 8. Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi’nde en iyi bildiri ödülü aldı.

 ekremsafakturizm  ekremsafakturizm

Türkiye başta olmak üzere, Kazakistan, Kanada, Romanya, İngiltere, Yeni Zelanda, ABD, Nijerya, KKTC, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Arjantin, Pakistan, Gürcistan, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas ve Bangladeş olmak üzere 18 ülkedeki 129 üniversiteden 337 akademisyenin yüz yüze/çevrim içi katılımıyla gerçekleştirilen 8.Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi’nde 215 bilimsel bildiri sunuldu.

Sunulan bildirilerin arasında en iyi bildiri ödülünü PAÜ Bekilli MYO Dr. Öğr. Üyesi Hicran Utkun Dincer Aydın’ın, PAÜ İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe İrmiş’in, Alpmed Medikal Cihaz Sanayi ve Ticaret Şirketinden Burcu Demirkundak’ın, Fortunetech Bilgi Teknolojileri Şirketinden Serdar Kevelcioğlu’nın birlikte hazırladığı ‘Girişimcileri Diğerlerinden Beyin Aktivitesi Düzeyinde Ayırt Edebilir Miyiz? EEG İle Yaratıcılık ve Fırsat Tanımlama Üzerine Deneysel Bir Araştırma’ başlıklı bildiri ‘En İyi Bildiri’ ödülüne layık görüldü.

 emresan

Dr. Öğr. Üyesi Aydın: “Araştırmamız, girişimcilik literatüründe yer alan bilgileri beyin temelli bir anlayışla açıklamaya çalışırken aynı zamanda yapay zekâ teknolojilerinin girişimcilik alanında kullanımına yönelik yenilikçi bir bakış açısı sunuyor.”

Ödül alan bildiri ile ilgili bilgi veren PAÜ Bekilli MYO Dr. Öğr. Üyesi Hicran Utkun Dincer Aydın şunları aktardı: “Çalışmamızda beyin temelli girişimcilik anlayışı çerçevesinde yaratıcılık ve fırsat tanımlamanın beyin aktiviteleri düzeyinde girişimcileri, girişimci olmayanlardan ayırt etmeyi sağlayabilecek unsurlar olup olmadığını araştırdık. Araştırmamızda geleneksel girişimcilik araştırmalarından farklı olarak elektroensefalogram (EEG) tekniğini kullandık ve yaratıcı düşünme ve fırsat tanımlama esnasında girişimciler ile girişimci olmayan katılımcıların beyin aktivitelerinde farklılıklar olduğunu ve farklı nöral ağların kullanıldığını gözlemledik. Ayrıca Deep Learning tekniği ile beyin aktiviteleri açısından girişimcileri tahminlemek için kullanılabilecek bir model geliştirdik.”

 talipgsm
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.