DOLAR 34,0973
EURO 38,0933
ALTIN 2.874,79
BIST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 29°C
Az Bulutlu
Denizli
29°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 28°C
Pts 30°C
Sal 31°C

Kale’de Coşkulu festival başlıyor!

Kale’de Coşkulu festival başlıyor!
 talipgsm
02.08.2024 10:05:09 | SON GÜNCELLEME 02.08.2024
A+
A-

Denizli’nin Kale ilçesinde her yıl düzenlenen geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri yerine bu sene ilk kez düzenlenecek olan Boğa Güreşi gerçekleştirilecek. Kale ilçesine özgü tescilli Kale Biberinin tanıtımına yönelik bu yıl 28.’si düzenlenecek olan Geleneksel Kale Biber Festivali başladı.

 talipgsm

Denizli’nin Kale ilçesinde her yıl düzenlenen geleneksel Kale Davaz Yağlı Pehlivan Güreşleri yerine Kale’de ilk kez Boğa Güreşi festivali 11 Ağustos Pazar günü Durmuş İncedayı Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Tescilli Kale Biberinin Festivali

Denizli’nin Kale ilçesine özgü tescilli Kale Biberinin tanıtımına yönelik bu yıl 28.’si düzenlenecek olan Geleneksel Kale Biber Festivali 2 Ağustos Cuma günü başlayıp 3 Ağustos Cumartesi günü sona erecek. Biber festivalinde Cuma günü Efe Güngör Ve Zeynep Casalini Saat 21.00’da sahne alacak. 3 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00 Biber yarışması ile başlayacak olan festival, akşam saat 21.00’da Seda Kara ve Armağan Arslan sahne almasının ardından son bulacak. Biber yarışma etkinliği Kale Çarşısı meydanında yapılacak.

Kale’de Boğa Güreşi

Kale Belediyesi ile Kale Kaymakamın işbirliğiyle çarşı meydanında  düzenlenecek olan festivali Kele Belediye Başkanı Erkan Hayla sosyal medya hesabından duyurdu. Başkan Hayla 1. Boğa Güreş Festivali’ne Tüm Kale’lileri ve komşularımızı ilkini gerçekleştireceğimiz bu organizasyona bekliyoruz” paylaşımında bulundu. Boğa Güreşini sunumu yapacak olan Baş Cazgır Hakan Demirtaş Türkiye’nin dört bir yanından getirilecek olan boğalar mücadele edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.