DOLAR 34,0973
EURO 38,0933
ALTIN 2.874,79
BIST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 27°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Paz 28°C
Pts 30°C
Sal 31°C
Çar 32°C

Çivril’de 4 gün sürecek festival coşkusu başladı

Çivril’de 4 gün sürecek festival coşkusu başladı
 talipgsm
19.09.2024 23:43:48 | SON GÜNCELLEME 19.09.2024
A+
A-

 talipgsm

Denizli’nin Çivril İlçesinde 26.sını gerçekleşecek Çivril Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali başladı. Festivalin hem tarımsal hem de kültürel zenginlikleri bir araya getirilmesi, bölgenin tanıtımına önemli katkılar sağlıyor. Dört gün sürecek festivalde Ceylan Ertem, Suavi, Göksel ve Simge gibi ünlü sanatçılar sahne alacak.

festival

Çivril Belediyesi tarafından düzenlenen Çivril Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali geniş katılımlı bir törenle başladı. Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlayarak, çelenk sunumu ve İstiklal Marşı okunması, halk oyunları gösterileri ve etkinliklerle devam etti. Festivale de yöresel ürünler ve tarım ürünleri kapsamında kurulan standlar büyük ilgi gördü.  

festival

Festivalin açılışına, CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, İlçe Kaymakamı Hasan Akbulut, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda siyasi parti, STK temsilcisi, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

festival

Çivril Belediye Başkanı’ndan Açılış Konuşması

Festivalin açılış konuşmada duyduğu mutluluğu ve heyecanı dile getiren Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, “ Çivril’imizin ve Denizli’mizin tanıtımına katkı sağlayacak bu güzel organizasyonda tüm hemşerilerimizi aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Festivalimiz, bölgemizin ekonomik ve kültürel zenginliklerini sergilemek için harika bir fırsat sunuyor. Bölgenin en büyük festivallerinden biri olan Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivalimizi düzenlerken tasarruf tedbirlerini göz önünde bulundurduk. Festivalimizi belediyemiz bütçesinden hiçbir harcama yapmadan gerçekleştirdiğimiz için gururlu ve mutluyuz” dedi.

festival

Başkan Dere,”Türk Halk Müziği sanatçımız ve hemşehrimiz Efe Güngör’ün türküleri ile ünlü sanatçı Ceylan Ertem’in muhteşem sahnesiyle müzik dolu anlar yaşadık. Bizleri yalnız bırakmayan protokol üyelerimiz ve tüm hemşehrilerimize gönülden teşekkür ediyorum. 4 gün boyunca dolu dolu geçecek festivalimize tekrardan, gerek ilçemiz içindeki gerekse ilçemiz dışındaki herkesi bekliyoruz” dedi.

festival

Festivalde Sanatçılar Sahne Aldı

Festival, sadece tarım ve kültürel faaliyetlerle sınırlı kalmayıp müzik dünyasının ünlü isimlerine de ev sahipliği yapacak. Festivalin ilk gecesinde ünlü sanatçı Ceylan Ertem’in muhteşem sahne performansı ve Türk Halk Müziği sanatçısı Efe Güngör’ün türküleri ile festivalin unutulmaz anılarından biri olarak kaydedildi. Festival alanında hayranları ile beraber birbirinden farklı şarkılar seslendirdiler.

festival

Çivril’in Elma Üretimi ve Kültürel Zenginlikleri

Festivalin en büyük temalarından biri olan elma tarımı, Çivril’in ekonomik ve kültürel simgesi olarak vurgulandı. Bölgenin elma üretiminde Türkiye’nin önde gelen yerlerinden biri olması, festivalin tarımsal önemi artıran bir boyut kazanmasına neden oluyor. Tarım fuarları, yerel ürünlerin sergilendiği stantlar ve elma temalı etkinliklerle Çivril’in tarımsal zenginlikleri gözler önüne seriliyor.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.