DOLAR 34,8955
EURO 36,6869
ALTIN 3.013,51
BIST 10.058,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 11°C
Az Bulutlu
Denizli
11°C
Az Bulutlu
Cum 11°C
Cts 16°C
Paz 11°C
Pts 10°C

Eğitim Fakültesinin İki Projesi TÜBİTAK Tarafından Kabul Edildi

Eğitim Fakültesinin İki Projesi TÜBİTAK Tarafından Kabul Edildi
 talipgsm
28.06.2021 12:44:24 | SON GÜNCELLEME 28.06.2021
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi ve Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dallarının projeleri TÜBİTAK tarafından desteklendi.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Emine Gaye Çontay’ın TÜBİTAK 2237-A kapsamında hazırlamış olduğu proje kabul edildi. “Matematik Eğitiminde İspat Uygulamaları” adlı projeye matematik eğitimi alanında yüksek lisans ve doktora eğitimi alan öğrenciler katılabilecek. Bu projede; öğretim programlarında sıkça altı çizilmeyen ispata ilişkin uygulamaların, belirli ispat etkinlikleriyle altını çizmek amaçlandı. 30 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında yapılacak etkinlik için başvuru zamanı ve katılım koşulları daha sonra açıklanacak.

 ekremsafakturizm  ekremsafakturizm

İspatın Eğitime Nasıl Entegre Edilebileceği Hakkındaki Bilgiler Ortaya Konacak

Etkinliğin amacı ile ilgili bilgi veren Proje Yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Emine Gaye Çontay, “İspat ve ispatlamanın önemi her ne kadar vurgulansa da, ülkemizde öğretim programlarına yönelik ispat uygulamalarının bulunduğu çalışmalar yetersizdir ve ispat bazı çevrelerde sadece lisans seviyesine indirgenmiş bir olgu olarak görülmektedir. Bu yüzden bu alanda yapılacak yenilikçi uygulama ve çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu etkinlikle beraber ispat uygulamalarının öğretim programının içerisindeki temel kavramlarla beraber nasıl ve ne şekilde ele alınabileceği ve ispatın eğitime nasıl entegre edilebileceği hakkındaki bilgiler ortaya konmuş olacaktır. Ortaya konan bu bilgiler uygulamalı olacağı için lisansüstü öğrencilerin bu bilgileri ileride öğrencileriyle ne şekilde paylaşabilecekleri ve çalışmalarında nasıl kullanabilecekleri hakkındaki anlayışlarının gelişmesi beklenmektedir” dedi.

 emresan

13 farklı üniversiteden 16 bilim insanının eğitmen olarak görev alacağı, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilecek proje kapsamında; 21 lisansüstü öğrencisine 4 gün sürecek toplamda 36 saatlik eğitimler verilecek.

“Öğretmenden Çocuğa: Okul Öncesi Dönemde Öz-Düzenleme Becerilerini Destekleme”

TÜBİTAK tarafından desteklenen bir diğer proje ise TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları kapsamında “Öğretmenden Çocuğa: Okul Öncesi Dönemde Öz-Düzenleme Becerilerini Destekleme” projesi oldu. Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Okul Öncesi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asiye İvrendi’nin yürütücülüğünü yaptığı projede, okul öncesi öğretmenlerinin öz-düzenlemenin kavramsal temellerine yönelik farkındalıklarını artırmak ve çocukların öz-düzenleme becerilerini desteklemeye yönelik olan bir müdahale programını kendi sınıflarında uygulama becerilerini geliştirmek amaçlandı.

Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Asiye İvrendi, “Okul öncesi dönemde öz-düzenleme becerileri, çocukların dil, okuryazarlık ve matematik becerilerini desteklemekte ve sonraki eğitim kademelerindeki başarıyı etkilemektedir. Öz-düzenleme erken çocukluğun temel gelişimsel başarısıdır. Bu becerilerin desteklenmesi okul başarısızlığını engellemenin bir yolu olarak kabul edilmektedir. En yalın haliyle öz-düzenleme, hareket etmeden önce düşünme, planlama ve amaca yönelik davranışlar sergilemeyi içermektedir” dedi. 

Hedef Kitle 4-5 Yaş Grubu Okul Öncesi Öğretmenleri

Erken çocukluktaki ve gelecek yıllardaki öğrenmeyi etkileyen öz-düzenleme becerilerinin temellerinin yaşamın ilk yıllarında atıldığını belirten Prof. Dr. İvrendi,  “Projenin hedef kitlesi, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi anaokullarında ve anasınıflarında görevli 4-5 yaş grubu okul öncesi öğretmenleridir. Eylül ayında altı gün sürecek olan proje etkinlikleri arasında seminer, çalıştay ve oyunlaştırma etkinlikleri yer almaktadır. Bu eğitim yoluyla öğretmenler, oyun temelli öz-düzenleme müdahale programı ve günlük uygulamalarında öz-düzenlemeyi destekleme ile ilgili eğitim alacaklardır” dedi.

 talipgsm
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.