DOLAR 34,4828
EURO 36,4276
ALTIN 2.966,80
BIST 9.196,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 22°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
22°C
Hafif Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 10°C
Paz 10°C
Pts 11°C

Başkan Semerci; “10 Kasım Ulu Önder’imizi saygı ve minnetle anıyoruz”

Başkan Semerci; “10 Kasım Ulu Önder’imizi saygı ve minnetle anıyoruz”
 talipgsm
09.11.2023 16:52:15 | SON GÜNCELLEME 09.11.2023
A+
A-

İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Süleyman Semerci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü vesilesiyle bir açıklama yaptı. Başkan Semerci açıklamasında “10 Kasım sadece bir matem günü değil ATATÜRK’ün “ Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözünü gerçeğe dönüştürmenin başladığı gündür” dedi.

10 Kasım;

İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Süleyman Semerci;  “Emperyalist güçlerin ve yerli işbirlikçilerinin tarih sahnesinden silmeye, yok etmeye çalıştığı Türk Milleti’ni bir araya getirerek başlattığı Milli Mücadele’mizin Önder’i ve bu mücadele sonucunda hür ve bağımsız TÜRKİYE CUMHURİYETİ devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ahirete intikalinin 85.yılında saygı, minnet, rahmet ve dua ile anıyorum.

 emresan

 ATATÜRK; “Benim en büyük eserim Türkiye Cumhuriyeti’dir” derken Cumhuriyet’in temellerini Türk Milliyetçiliği üzerine oturtmuştur. Bu yüzden Türk tarihini araştırmak ve Türk sentezi oluşturabilmek için Türk Tarih Kurumu,  Türkçe’yi yabancı kelimelerden temizlemek ve dilimizi Türkçeleştirmek için Türk Dil Kurumu kurulmuştur. Anadolu’daki Türk medeniyet ve tarihini araştırmak için Anadolu’nun birçok yerinde arkeolojik kazılar yapılmış, bunların bir çoğuna da Atatürk bizzat kendisi eşlik etmiştir.

Bu çalışmalarda bulunan eserleri sergilemek üzere Etnoğrafya müzeleri kurulmuştur. Yapılan tüm bu çalışmalar sonunda unutulmuş, hor görülen ve yok sayılan Türk Milleti yeniden devletin asli ve asil unsuru haline getirilmiş, Türk Milleti onurlandırılmıştır. Bu onurlandırılmayı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Gençliğe Hitabesinde, bizzat kaleme aldığı Nutuk’ta, Onuncu Yıl Nutku’nda ve dönemin politikasına örnek teşkil etmesi için 1933 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Reşit Galip tarafından yazılan ve bugün ne yazık ki artık okutulmayan “Türk’üm” diye başlayan “Ne mutlu Türk’üm diyene” diye biten “Andımız”da da çok net bir şekilde görebilirsiniz.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Ben, bir Türk Milliyetçisiyim. Öyle doğdum, öyle öleceğim” sözü; onun Türk Milleti’ni ne kadar çok sevdiğini ve mensubu olmaktan ne kadar gurur duyduğunu göstermesi açısından en iyi örnektir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü anlamak, onun eserlerine sahip çıkmak ve temsilcisi olduğunu iddia etmek için onun Türk’e bakış açısını, Türk’e olan saygısını ve Türk Milliyetçiliği’ni anlamak gerekir.

Atatürk’ün gerek Milli Mücadele Döneminde gerek Cumhuriyet’in kuruluşunda ve gerekse de genç Cumhuriyet’in ilk yıllarında ilke ve inkılaplarının karşısında olan Cumhuriyet düşmanlarını, isyancılarını bugün “helalleşme” adı altında masumlaştırmak/meşrulaştırmak onu anlamamaktır, ATATÜRK’e ve Cumhuriyet’e yapılan en büyük ihanettir. Bu tarz hareketlerde bulunanların kendilerini Atatürkçü, Cumhuriyetçi, özgürlükçü, demokratik veya düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirmelerini şiddetle kınıyor; Türk Milletine, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Cumhuriyet’in kurucu değerlerine sahip çıkmaya davet ediyorum.

10 Kasım sadece bir matem günü değil ATATÜRK’ün “ Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözünü gerçeğe dönüştürmenin başladığı gündür. Ondan dolayıdır ki Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak, Atatürk’ün fikirlerini, ilkelerini ve ideallerini yaşatmak hepimizin ortak görev ve borcudur. Bizler bu görev ve borcun farkında olarak 10 Kasım’da Atatürk’ü anıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet’imizin kurucusu, Ulu Önder’imiz, Başöğretmen’imiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü aramızdan ayrılışının 85’inci yıl dönümünde bir kez daha saygı, minnet, rahmet ve dua ile anıyorum.

    Aziz ruhu şad, mekanı cennet olsun.

 talipgsm
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.