CHP’nin ‘Kırmızı Kart’ Eylemi Denizli’de Destek Buldu
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel tarafından başlatılan ‘Kırmızı Kart’ eylemi, halktan giderek daha fazla destek alıyor. Denizli İl Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kocabay ve partililer, pazar yerlerini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlara kırmızı kart dağıttı.
Eylem sırasında vatandaşlar ve esnaf, ekonomik sıkıntılara ve hayat pahalılığına olan tepkilerini dile getirdi. CHP’nin bu girişimi, birçok kişi tarafından desteklenirken, dağıtılan kırmızı kartlar sembolik bir tepki olarak dikkat çekti.

CHP’nin ‘Kırmızı Kart’ Eylemi Büyüyor: Denizli’de Destek Çığ Gibi
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel tarafından Mersin’de başlatılan ‘Kırmızı Kart’ eylemi, her geçen gün daha fazla destek topluyor. Özel, asgari ücret, emekli ve memur zamlarının ardından vatandaşların iktidara ‘Kırmızı Kart’ göstermesi gerektiğini belirterek bu eylemi başlatmıştı.
Denizli İl Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kocabay ve partililer, bugün pazaryerini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlara ‘Kırmızı Kart’ dağıttı. Ekonomik sıkıntılar karşısında bir tepki sembolü haline gelen bu eylem, vatandaşlar ve esnaftan büyük destek gördü. CHP’nin girişimi, kamuoyunda büyüyen bir hareket olarak dikkat çekiyor.
“Çocuklarım Gelecek Diye…”
‘Kırmızı Kart’ eylemine destek veren bir annenin sözleri, ekonomik krizin derinliğini gözler önüne serdi. Anne, “Çocuklarım gelecek. Okullar tatil oluyor, onlar gelecek diye alışveriş yapıyorum. Kaç haftadır pazara gelmiyordum,” diyerek içinde bulunduğu durumu dile getirdi. Bu ifadeler, yaşanan ekonomik sıkıntıların aileler üzerindeki etkisini bir kez daha ortaya koydu.

“Ben Halkım, Eleştiririm!”
‘Kırmızı Kart’ eylemine katılan bir esnaf, yaşanan ekonomik krize dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Esnaf, “25 senedir sigorta ve Bağ-Kur primi ödedim. Bu parayı devlete ödeyeceğime her ay altın alsaydım ya da bankaya yatırsaydım, bugün 3,5-4 trilyonum olurdu. Bankaya koysam aylık 200 bin TL faiz alırdım. Şimdi neden 12-15 bin TL’ye geçinmek zorundayım? Alım gücü yerlerde. Emekli maaşlarına zam yaptık diyorlar, ama yapıyormuş gibi yapıp geri alıyorlar. 12 bin 500 TL olan maaşı 8-9 bin TL’ye düşürdüler. Kim gelirse gelsin eleştiririm, ben halkım! Babam da olsa eleştiririm!” sözleriyle tepki gösterdi.
Cumhuriyet Halk Partisi, ekonomik krize dikkat çekmek için düzenlediği eylemlere ara vermeden devam edeceğini açıkladı.
