DOLAR 34,8805
EURO 36,8180
ALTIN 3.049,42
BIST 10.113,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 15°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
15°C
Parçalı Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 16°C
Paz 12°C

Depreme Dayanıksız Raporu verilen Denizli Devlet Hastanesinin önünde eylem

Depreme Dayanıksız Raporu verilen Denizli Devlet Hastanesinin önünde eylem
 talipgsm
06.07.2023 16:58:30 | SON GÜNCELLEME 06.07.2023
A+
A-

Genel Sağlık-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Kazım Boyacıoğlu, Denizli Devlet Hastanesinde 2017 yılında yeni bir rapor hazırlanarak 2 Blokta güçlendirme yapılabileceğini, diğer blokların yıkılması gerektiğini belirtmiştir. Ancak üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen hiçbir işlem yapılmamıştır” dedi.

Genel Sağlık-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Kazım Boyacıoğlu, Pamukkale Üniversitesi tarafından Hazırlanan Deprem Raporu ile ilgili Denizli Devlet Hastanesi önü basın açıklaması yaptı.

 ekremsafakturizm  ekremsafakturizm

Boyacıoğlu’ yaptığı açıklamada şu konulara yer verdi. Bilindiği üzere, 06.02.2023 tarihinde, merkez üssü Kahramanmaraş’ın pazarcık ilçesi olan depremler sonrasında Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay İllerinde Büyük Bir Yıkım Meydana Gelmiş, On Binlerce Can Kaybı Yaşanmış Ve Yüzbinlerce Vatandaşımız Yaralanmıştır. Depremin Oluşturduğu yaraların sarılabilmesi adına yardım elini ilk uzatan; fedakârca deprem bölgesinde gönüllü şekilde çalışan ve zorlu koşullara aldırış etmeden gecesini gündüzüne katanlar yine sağlık çalışanları olmuştur.

 emresan

Meydana Gelen Depremlerde Özellikle Sağlık Kurumlarının Depreme Dayanıklılık Durumları bir kez daha önem kazanmıştır. İki büyük deprem birçok sağlık kuruluşunda yıkıma ve ağır hasarlara sebep olmuştur. Yıkılan sağlık kurumlarında birçok sağlık emekçisi ve vatandaşımız hayatlarını kaybetmiş, bir çoğuda yaralanmıştır.

Bilindiği Üzere Denizli Deprem kuşağı bölgesinde yer alan riskli illerimizden birisidir. 6 Şubat depremlerinden sonra Denizli ilimizden deprem bölgesinde görev yapan bir çok meslektaşımız özellikle Denizli Devlet Hastanesi hakkında hazırlanan deprem raporu haberleri sonucu endişeye kapılmışlardır. Denizli Devlet Hastanesine yapılan şahsi başvurularda, bu raporun bilindiği, bazı bloklarda deprem güçlendirme çalışmalarının yapıldığı ve yapımı devam eden Denizli Şehir Hastanesinin tamamlanmasının beklendiği cevabı verilmiştir.

Denizli’nin yakın tarihinde Devlet Hastanesinin sürekli gündeme gelmesine rağmen, Hastanenin tam kapasite çalışmaya devam etmesi hastanede görev yapan sağlık emekçileri ile binlerce hasta ve hasta yakınının hayatları riske atılmaktadır.

Şubat 2019 Tarihli Sağlık Kurum ve kuruluşlarının deprem dayanıklılık analizleri konulu Türkiye Büyük Millet Meclisine verilen soru önergesinde, Denizli Devlet Hastanesi’nin A,B ve H Bloklarında Deprem Güçlendirme çalışmalarının yapıldığı Sağlık Bakanlığı kayıtlarında bulunmaktadır. Konu ile ilgili Pamukkale Üniverstesi Deprem ve Yapı Teknolojileri Araştırma Laboratuarı 2000’li yılların başından itibaren yapılan çalışmalarda Hastanenin tüm blokları için deprem inceleme çalışmaları tamamlanmış, gerek görülenler için güçlendirme projesi hazırlanmıştır. Bunların büyük bölümünde de güçlendirme çalışmaları tamamlanmıştır.’ şeklinde bir açıklaması bulunmasına rağmen aynı Üniversite 2017 yılında yeni bir rapor hazırlayarak 2 Blokta Güçlendirme Yapılabileceğini, diğer blokların yıkılması gerektiğini belirtmiştir. Ancak üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen hiçbir işlem yapılmamıştır. Son olarak 2022 yılında Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Sema Ramazanoğlu’da katıldığı bir programda hastanenin depreme dayanıksız olduğuna dikkat çekerek, yeni Yapılacak Şehir Hastanesiyle bu sorunun aşılacağını söylemiş ama binlerce hasta ve hasta yakını ile sağlık emekçilerinin hayatları için risk faktörü devam etmektedir.

Şimdi buradan 21 yıldan beri iktidarda olan AKP hükümetine sormak istiyoruz??

Her deprem olduğunda gündeme gelen ve ilgili raporlarda depreme dayanıksız olduğu ifade edilen Denizli devlet hastanesi için gerekli adımlar neden atılmamıştır??

Hastanenin bazı blokları depreme dayanıksız ise neden bu bloklarda sağlık hizmeti verilmeye devam ediyor??

Daha önce yapılan güçlendirme çalışmaları neden işe yaramadı??

Güçledirme işlemini yapan Pamukkale Üniversitesi neden sonra farklı bir rapor düzenlemiştir??

Olası bir depremde bir kişi bile hayatını kaybetse bunun sorumlusu kim olacak??

Bizler yurttaşlarımızın sağlığı için hizmet veren Kamu Emekçileriyiz. hükümetlerin görevi yurttaşların ve kamu emekçilerinin güvenli alanlarda hizmet almasını ve hizmet vermesini sağlamaktır. Sağlık Emekçileri can güvenliğinden emin oldukları Devlet Kurumlarında hizmet vermek istemektedirler. Denizli Devlet Hastanesi ile ilgili gerekli bütün çalışmaların ivedikle yapılmasını talep etmekteyiz. Konunun sendikamız şube yönetimi ve genel merkez yönetimi tarafından yakından takip edildiğini ve edileceğini kamu oyuna saygı ile bildiririz.

 talipgsm
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.