DOLAR 34,0973
EURO 38,0933
ALTIN 2.874,79
BIST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 27°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Paz 28°C
Pts 29°C
Sal 31°C
Çar 32°C

Eğitim Fakültesi’nin 5 Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklendi

Eğitim Fakültesi’nin 5 Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklendi
 talipgsm
21.11.2022 21:44:38 | SON GÜNCELLEME 21.11.2022
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi’nin beş projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

 talipgsm

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2022/1 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı.

Eğitim Fakültesi öğrencilerinin danışmanlarıyla birlikte katıldıkları programda 5 proje TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı. Sosyal Bilgiler Öğretmenliğinde danışmanlıklarını Arş. Gör. Dr. Kudret Aykırı’nın yaptığı ve öğrenciler Gülay Almalı’nın ‘Sosyal Bilgiler Dersine Stem Etmeyin’ ve Şeyma Balın’ın ‘Birlikte İletişim Zamanı (B.İ.Z.)’ projeleri destek aldı.

Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliğinden Emine Deniz ve Danışmanı Doç. Dr. Esra Uçak’ın ‘7. Sınıf Öğrencileri Fen Dersinde Okul Dışı Öğrenme Ortamlarından Biri Olan Bilim Kafeler İle Buluşuyor’, İngilizce Öğretmenliğinden Asya Tilbe Gündüz ve Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Devrim Höl’ün ‘Yabancı Dil Olarak İngilizce Öğretiminde Yapay Zekanın Kullanılması’, Okul Öncesi Öğretmenliğinden Ceren Can ve Danışmanı Arş. Gör. Dr. Ahmet Erol’un ‘Küçük Çocukların Çevre Sorunlarına Büyük Çözümleri: Çocukların Doğa Temelli Stem Eğitimi Deneyimleri’ ise destek alan diğer projeler oldu.

TÜBİTAK tarafından desteklenen projeler ve amaçları kısaca şu şekilde yer almaktadır:

Küçük Çocukların Çevre Sorunlarına Büyük Çözümleri: Çocukların Doğa Temelli STEM Eğitimi Deneyimleri

Bu çalışmada, küçük çocukların farkına vardığı çevre sorunlarına STEM eğitimi ile çözümler aranacaktır. Çalışma kapsamında çocuklar sekiz hafta doğa temelli STEM deneyimleri yaşayacaklardır. Süreçte çocukların karşılaştıkları ve merak ettikleri çevre sorunlarına mühendislik tasarım süreciyle çözüm üretmelerine odaklanılacaktır.

Birlikte İletişim Zamanı (BİZ)

Roman öğrencilerin yoğunlukta bulunduğu bir devlet ortaokulunda Çingene (Roman) kültürüne dayalı olarak uygulanan etkinliklere ilişkin yedinci sınıf ortaokul öğrencilerinin görüşlerini incelemektir.

Sosyal Bilgilere STEM etmeyin!

İlkokul dördüncü sınıf öğrencilerinin Sosyal Bilgiler dersinde STEM etkinliklerine yönelik görüşlerini belirlemektir.

Yabancı Dil Olarak İngilizce Öğretiminde Yapay Zekanın Kullanılması

Projenin amacı, İngilizce öğretimi alanında yapay zeka kullanımı ile ilgili olarak yapılan çalışmaları ve bu çalışmaların desen haritasını çıkarmak. Bu araştırma dünyada İngilizce öğretimi alanında yapay zeka kullanımı ile ilgili olarak yapılan ve dünyanın en büyük veri tabanlarında yer alan çalışmaları ortaya koymayı amaçlamaktadır. Bu araştırma, teknolojinin gitgide eğitimle buluştuğu günümüzde, yapay zeka ve yabancı dil öğretimini birleştiren çalışmaların dokümantasyonu ve incelenmesi açısından önem arz etmektedir.

7. Sınıf Öğrencileri Fen Dersinde Okul Dışı Öğrenme Ortamlarından Biri Olan Bilim Kafeler İle Buluşuyor

Okul dışı öğrenme ortamlarında bilim insanları ile öğrencilerin buluşmasına aracılık ederek bilimsel bir söyleşi ortamı yaratmaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.