Gülizar Biçer Karaca, CHP heyetiyle birlikte Çankırı’da incelemelerde bulundu, toplumun farklı kesimlerini dinledi
CHP Genel Başkan Yardımcıları Gülizar Biçer Karaca ve Gamze Akkuş İlgezdi, PM Üyeleri, Milletvekilleri, İl Başkanı İlhan Tekin, İl ve ilçe Örgütleri ile birlikte Çankırı CHP il başkanlığı önünde basın açıklaması yapan 40 kişilik CHP heyeti, merkezdeki ziyaretlerin ardından ilçelerde çalışmalarını sürdürdü.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, PM Üyesi Ali Rıza Erbay, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Muğla Milletvekili Suat Özcan ve Burak Erbay, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Merkez İlçe Başkanı Recep Karaca ekibi ilçelerde, esnafla, köylülerle, kahvehane işletmecileriyle, oda temsilcileri ve derneklerle görüş alışverişinde bulundu. Merkeze bağlı Hasakça köyünde muhtar ve köy sakinleri ile görüşme gerçekleştiren heyet; Yüklü köyünde vatandaşları dinledi. Heyet, Yapraklı ilçesi kıraathanesinde vatandaşla buluştu. Yapraklı Ziraat Odası Genel sekreteri ile görüşme gerçekleştirilirken Çankırı Engelliler Derneği ziyaretindeengelli hakları ve CHP politikaları anlatıldı.
DÜKKANLAR KAPANMAK ZORUNDA KALMIŞ, ÇANKIRI YALNIZ BIRAKILMIŞ
Çankırı’da yanyana 3 dükkanın kapandığı yerde görüşlerini aktaran CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve milletvekilleri; desteklerden yararlanamadığı için dükkanların kapanmak zorunda kaldığına dikkat çekti. “Biz Çankırı sokaklarında dolaşıyoruz. Çankırı’nın ne kadar yalnız bırakıldığını görüyoruz. Halkın beklentilerini dile getirmeye devam edeceğiz.” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Türkiye’nin 4 bir yanında manzaranın aynı olduğunu, ülkenin yönetilemediğinin saha ziyaretlerinde vatandaşlarca aktarıldığını dile getirdi.
Çankırı’da yapılan ziyaretlerden öne çıkan vatandaş görüşleri:
EKSİ HESAPTAN ÇEKTİĞİMİZLE EVİMİZE EKMEK GÖTÜRDÜK
“14 aydır hiçbir destek almadık. 3 milyar kiramız var, 500 TL destek aldık. Kredi çektik, ödedik, eksi hesaptan çektik ödedik de evimize ekmek götürdük. Çalışıp ödemekten başka çaremiz yok. Oto aksesuar sektörüne destek verilmedi.”
YILLARDIR VERGİ VERDİK
“12 yıldır çalışıyorum, vergimi ödüyorum. Genelde esnaf beklediğini alamadı. Yıllardır vergi ödedik, 20 küsur milyar belediyeye, maliyeye vergi yatırdık. 3 lira almak için uğraşıyoruz. Biz yıllardır esnafız, teşvik vermeli, hibe vermeli, esnafın getirisine göre hibe ya da destek verebilir.”
YATMAYA DEĞİ ÇALIŞMAYA TEŞVİK GEREK, ÇİFTÇİYE MAZOT-GÜBRE İNDİRİMLİ VERİLMELİ
“5 bin TL olan kiram var, 3 ayda 3 bin TL aldım. Yüzde 25’ini karşıladı devlet, yüzde 75 cepten gitti. Bir aylık kiranın 3’te biri kadar destek alabildim. Esnafa daha farklı katkı sağlanmalı; stopaj, KDV uygulaması yapılabilir. Mesela çiftçiye desteklerden ziyade mazot ve gübre indirimli verilse daha verimli olur. Çalışmaya destek olur o zaman, yatmaya teşvik olmaz.”
DEVLET KİME BAKIYOR
“Biz zamanında AKP’ye oy verdik. Bu böyle gitmez. 35 yıldır devlete vergi veriyorum. Devlet bize bakamadı ama baktıklarına bakıyor.”
5’Lİ ÇETEYE İNDİRİM VAR, ESNAFA NEREDE?!
“Çok zorlanıyoruz. Pandemi başlarında biraz daha iyiydi işler… 17 gün kapalıyken de sigortalarımızı ödedik. Devletin alacaklarından belli bir süre vazgeçmesi, esnafı rahatlatır. Cengiz inşaata, beşli çetelere indirim yapılıyor. Esnafa yok.”
KAHVEHANECİLER PERİŞAN
“Kira yardımı vereceğiz araştırın dediler, hiçbir yerden yardım alamadık.”
YÜZDE 7 BÜYÜDÜK DİYORLAR! MÜTEAHHİT BÜYÜYOR, FABRİKATÖR BÜYÜYOR BİZ DEĞİL!
“Sene, seneyi aratıyor. Küçülüyoruz. İyice küçülüyoruz. Yüzde 7 büyüdük diyorlar. Müteahhit büyüyor, fabrikatör büyüyor. Geçen yıl 75-80 TL olan yem bu yıl 150 lirayı buldu. Süt geçen sene 3 liraydı bu yıl 4-5 lira ama markette 7,5 TL; yine firmalar kazanıyor.”