DOLAR 34,8797
EURO 36,7536
ALTIN 3.041,52
BIST 10.147,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 11°C
Az Bulutlu
Denizli
11°C
Az Bulutlu
Cum 12°C
Cts 16°C
Paz 11°C
Pts 11°C

Hasret çiçeğinin şaşırtan hikayesi

Hasret çiçeğinin şaşırtan hikayesi
 talipgsm
24.06.2022 17:43:52 | SON GÜNCELLEME 24.06.2022
A+
A-

Yöresel ismiyle “Hasret Çiçeği” olarak anılan ve ender bulunan bitkiler arasında yer alan çiçeğin hikayesi, duyanları hayrete düşüyor.

Çameli ilçesinin coğrafi özellikleri ve keşfedilmemiş yerleri gün gün ortaya çıkıyor. Gizli bir hazine bölgesi olan ilçede, her geçen gün farklı efsane hikayeleri ve doğal güzellikleri keşfediliyor. Kentin daha önce yüzyıllardır adım atılmamış bölgeleri doğaseverler ve yetkililer tarafından gün yüzüne çıkıyor. Ender bulunan bitkiler arasında yer alan ve bölge sakinleri tarafından anlamlı hikayesi bulunan Hasret Çiçeği, daha çok Denizli’nin Çameli ilçesinde yetişiyor. Yöresel ismiyle “Hasret Çiçeği” olarak anılan bitki ilçenin doğal güzellikleri arasında yer alıyor. Dikensiz ve içi sıvı ile dolu olan çiçek, daha çok Ağustos ayının ilk haftalarında görülüyor. Çiçeğin hikayesini soranlar, duyduklarıyla hem duygusal hem de şaşkınlık yaşıyor. Askere giden gençlerin arkalarında özlemle bıraktıkları sevgililerine “Hasret Çiçeği” isimli bitkiyi hediye etikleri biliniyor. Bölge sakinleri tarafından çiçeğin, hızlı büyümesi ve yaprak açması askerin iyi olduğunu, yavaş büyümesi ve yaprağın geç açması ise kötü olduğunu gösterdiğine inanılıyor.

“Askere giden evlatlarımızın ismiyle her biri adlandırılır”

 ekremsafakturizm  ekremsafakturizm

Elmalı Mahallesi İnekbaşı yaylasında Hasret Çiçeği’ni gören Elmalı Mahalle Muhtarı Mustafa Eriş, “Çameli’nde askere giden gençler sevgililerine bu çiçeği hediye ederlermiş. Çiçek koparıldıktan sonra 2 ay aynı görüntü ve canlılıkta yaşıyor. Askere giden evlatlarımızın ismiyle her biri adlandırılır. Bu çiçekler arasında hangisi daha önce büyüyüp çiçek açarsa o askerimizin sağlık durumunun iyi olduğuna ya da hangi çiçek büyümez ve çiçek açmazsa o askerimizin geri gelmeyeceğine inanılırdı” dedi.

 emresan
 talipgsm
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.