DOLAR 34,8955
EURO 36,6494
ALTIN 3.012,63
BIST 10.058,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 11°C
Az Bulutlu
Denizli
11°C
Az Bulutlu
Cum 11°C
Cts 16°C
Paz 11°C
Pts 10°C

İşsiz gencin hayatı,mantar üretimi ile değişti

28.03.2021 17:26:26 | SON GÜNCELLEME 28.03.2021
A+
A-

Afyonkarahisar’da internetten görerek istiridye mantarı üretimine başlayan genç günlük yaklaşık 100 kilogram mantar üreterek geçimini sağlamaya başladı. İstiridye mantarı ile üretime başlayan genç sonraki günlerde kayın ve kavak gibi mantar türlerini de yetiştirirken, son aylarda ise talebe yetişemediğini dile getirdi.

 ekremsafakturizm  ekremsafakturizm

Dinar kent merkezinde yaşayan Hayati Öztürk, internetten gördüğü istiridye mantar üretimini yapmaya karar vererek evinin yanında bir yer yaptı. Ardından üretime başlayan Öztürk, şimdi aylık yaklaşık 3 ton mantar üretimi yaparak Türkiye’nin birçok kentine gönderiyor. Türkiye’de mantar üretimi alanında büyük talebin olduğunu ifade eden Öztürk, istiridye mantarı üretimi ile başladığı kendisine ait yerde ilerleyen zamanlar kayın ve kavak mantarı da yetiştirmeye başladığını ifade etti. Öztürk, “Türkiye’de bu işe çok talep var ve karşılanmıyor. Özellikle kavak mantarı herkesin yetirebileceği bir mantar türü değil çünkü çok dikkat edilmesi gereken bir mantar. Ülkemizde talep çok fazla ve mantar ihtiyacını karşılayamıyoruz. Üretilen mantarların büyük çoğunluğu İstanbul, İzmir ve Bursa gibi şehirlerde satılıyor bu yüzden talep olarak büyük açık var” diye konuştu.

“Ürettiğimiz ürünler iç piyasada eriyor”
Ortalama büyüklükte bir odada 10 tonluk mantar üretimi yapılabileceğini ve bunun da bir ailenin geçimini sağlayabileceğine dikkat çeken Öztürk özellikle işsiz olan gençlerin bu alana yönelmelerinde fayda olacağını vurgulayarak, “Şu anda ülkemiz olarak kendimize yetiştiremediğimiz için ihracatını yapamıyoruz. Ürettiğimiz ürünler iç piyasada eriyor. Bu sektörü ileride yapılabilecek meslekler arasında görüyorum yani mantarın geleceği açık” dedi.

 emresan
 talipgsm
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.