Karahayıtlılar Başkan Örki’ye ‘Ekmeğimizle oynama’ dedi
Karahayıt Mahallesi’nde mühürlenme ile karşı karşıya kalan pansiyoncu işletmecileri yaptıkları basın açıklamasıyla Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye tepki gösterdi. İşletmeciler yaptıkları açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek sorunun çözülmesini istedi. Basın açıklamasına CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun da destek verdi.
Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Karahayıt Mahallesi’nde pansiyon işletmecileri ruhsatlarının iptal edilme süreci ile karlı karşıya kaldı. Geçtiğimiz hafta Denizli Valiliği önünde eylem yapan işletmeciler, Valilik tarafından Nisan’a kadar verilen sürenin çözüm olmadığını, ruhsat sorunlarının çözülmesi talep istedi. Ayrıca ‘Nisan’a kadar süre verildi’ haberlerinin de gerçeği yansıtmadığını ifade eden vatandaşlar, Belediyeden 9 Ocak’a kadar süre verildiğini, 9 Ocak’ta işletmelere mühür vurulacağına dair yazı geldiğini ifade etti. Açıklamanın ardından karara karşı çıkan işletmeciler mahallede yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte ‘Biz ruhsatımızı istiyoruz’, ‘Karahayıt bizimdir bizim kalacak’ ve ‘Avni başkan Karahayıt’a dokunma’ sloganları atıldı.
‘BU SORUN ÇÖZÜLENE KADAR VATANDAŞLARIMIZIN ARKASINDAYIZ’
CHP Pamukkale ilçe Başkanı Uğur Çoşkun vatandaşlarla birlikte yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sonrası açıklama yapan Başkan Coşkun, ‘Bugün burada Karahayıt sorunu ile değil bir ekmek sorunu için buradayız. Bir yeri yöneticiyseniz, bir idareciyseniz bir yeri idare ederken sorun üretmemeniz gerekiyor. Madem bir sorun tespit ettiniz, neden imar affından yararlandırttınız insanları? İmar affından yararlandılarsa yapı kayıt belgesi aldılarsa, neden burada açma ruhsatı vermiyorsunuz? Az önce teyzemiz söyledi. Ben tarlamı sattım imar barışından faydalandım dedi. Ama şimdi imar affından yararlandığımız belgelerle bize ruhsat vermiyorlar’ dedi. Burada bir sorunu varsa, böyle bir sorun tespit ettiyseniz niye yeni bir sorun çıkarıyorsunuz? 90-100 tane işletme söz konusu. Bu da 100 aile demek. Bu insanlara zarar giderimi yapacağız dediniz mi? Burayla ilgili bir güçlendirme seçeneği düşünmediniz mi? Burada daha önce fay hattı olduğunu bilmiyor muydunuz? Yeni mi öğrendiniz. Bu sorunu bir şekilde çözmek zorundasınız. Buraya bir seçenekle gelmek zorundasınız. Bir insanı hukuksuzluğa teşvik etmeyin. Nisana kadar süre verildiği ifade edilmiş vatandaşlarımıza ama bugün verilen tebligata 9 Ocak’ta mühürleyeceğiz denilmiş. Burada sorunu çözmek zorundasınız. Ve bu sorun çözülene kadar biz arkalarında olmaya devam edeceğiz.’ diye konuştu.
‘9 OCAK MÜHÜR VURULURSA BURADAKİ VATANDAŞ NE YAPACAK?’
Mahallellilerin yaşadığı mağduriyet ile ilgili detayları Avukat Yıldırım Gencay Günlük TV mikrofonlarına anlattı. Gencay, ‘Yaklaşık 3-4 ay önce buradaki 100’e yakın esnafın işyeri ruhsatı iptal edilmiştir. Vatandaş bu iptale karşı hem belediyeye hem valiliğe defalarca başvuruda bulunmuş ancak bir sonuç alamamıştır. Burada idarenin çeşitli sebeplerde red gerekçesi var. Bu gerekçelerden biri de buranın önemli bir proje alanı olması. Burada akıllara çok önemli bir soru geliyor. Burası iddia edildiği gibi özel proje alanıysa burada halen 40’a yakın işletmenin daimi olarak ruhsatı bulunmaktadır. Bu açıkça anayasal haklardan olan eşitlik ilkesine aykırıdır. Buradaki sorunun çözülmesini istiyoruz. Burada 100 esnaf demek 500-600 insan demek. Bir an önce gerekenin yapılmasını istiyoruz. Bugün bir çok esnafa mühür yazısı tebliğ oldu. 9 Ocak’ta mühür vurulacağı söyleniyor. Buradaki vatandaşlar 9 Ocak’tan sonra ne yapacak? Vatandaşa bir fikir bir seçenek sunulması lazım. Burada bir çözüm üretilmesi lazım’ ifadelerini kullandı.