DOLAR 34,8712
EURO 36,6626
ALTIN 3.025,21
BIST 10.102,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 11°C
Az Bulutlu
Denizli
11°C
Az Bulutlu
Cum 12°C
Cts 16°C
Paz 11°C
Pts 10°C

Prof. Dr. İbrahim Kısaç, Gelecek Kaygısı ve Stresle Başa Çıkma Yöntemlerini Anlattı

Prof. Dr. İbrahim Kısaç, Gelecek Kaygısı ve Stresle Başa Çıkma Yöntemlerini Anlattı
 talipgsm
29.05.2021 15:10:50 | SON GÜNCELLEME 29.05.2021
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Yardımcısı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kısaç, Ankara Ostim Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen “Gelecek Kaygısı ve Stresle Başa Çıkma” konusunda çevrimiçi söyleyişi yaptı.

Ankara Ostim Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelecek Kaygısı ve Stresle Başa Çıkma” konulu konferansın konuğu olan PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kısaç, kendilerine iyi bir gelecek inşa etme çabası içindeki gençlerin yaşadıkları kaygıların üstesinden nasıl gelebileceklerini anlattı.

 ekremsafakturizm  ekremsafakturizm

Prof. Dr. İbrahim Kısaç konu ile ilgili şunları kaydetti: “İnsanlar gelecekte kendilerini güvende hissetmek ve hedeflerine ulaşmak isterler. Aslında, gelecek kaygısı makul düzeyde olduğunda bireyi motive eden, harekete geçiren içsel bir güçtür. Stres de gerçekte tolere edilebilir düzeyde olduğunda bireyi harekete geçiren bir güçtür. Stressiz olmaz. İnsan hayatında her zaman stres vardır. Bu nedenle stresin tamamen ortadan kaldırılması mümkün değil. Yapılacak iş stresle baş etmektir. Stresle başa çıkabilmek için öncelikle kişinin kendini, onu nelerin strese soktuğu, yaşadığı stresin bilişsel temellerinin neler olduğu ve nasıl tepki verdiği konusunda gözlemesidir. Birey, bunları ortaya koyduktan sonra yaşadığı stresi makul düzeye indirebilir, onunla başa çıkabilir ve onu kendine enerji veren güç haline dönüştürebilir. Stresle başa çıkma bireyin beslenmesi, uyku düzeni, çalışma disiplininden spor ve eğlenceyi de içine alan hayatındaki bütün etkinlikleri kapsar.”

 emresan
 talipgsm
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.