DOLAR 35,9522
EURO 37,0429
ALTIN 3.256,39
BIST 9.774,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 12°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
12°C
Hafif Yağmurlu
Sal 9°C
Çar 8°C
Per 8°C
Cum 9°C

Prof. Şengör, Ege Denizi’ndeki depremleri değerlendirdi

Prof. Şengör, Ege Denizi’ndeki depremleri değerlendirdi
 talipgsm
03.02.2025 19:22:00 | SON GÜNCELLEME 03.02.2025
A+
A-

 ekremsafakturizm  ekremsafakturizm

Jeolog Prof. Dr. Celal Şengör, son günlerde Ege Denizi’nde meydana gelen depremleri değerlendirdi. Depremlerin derinliğinin 7 kilometre olduğunu belirten Şengör, bunun beklenen bir durum olduğunu ifade etti.

“Ege’deki Yanardağ Aktif”

Depremlerin türü ve kümelenme bölgeleri hakkında daha fazla veri gerektiğini vurgulayan Şengör, bölgedeki yanardağın aktif olduğuna dikkat çekerek, “Orası patlarsa hepimize Allah’a ısmarladık” şeklinde çarpıcı bir açıklama yaptı.

 truvaxakü

Şengör, “Ege Denizi Depremleri ve Tsunami Uyarısı”

Ege Denizi’nde son günlerde meydana gelen depremleri değerlendiren Prof. Dr. Celal Şengör, “Depremlerin ne tür deprem olduğu, derinliklerini öğrendim, 7 kilometre imiş. Yani burada normal bir derinlik, beklenilen bir şey. Ama depremler ne tür depremler? Bir de tam olarak nerede kümeleniyorlar? Vallahi oradaki yanardağ aktif zaten. Yalnız orası patlarsa hepimize Allah’a ısmarladık. Depremlerin türleri ne? Onu görebilmeyi çok isterim. Onun fay çözümlerini bizimkiler yaparlar herhalde. Ondan zamanında almak lazım. Şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Şimdi söylenebilecek bir şey var. Harita üzerinde nasıl görünüyor bunlar? Buradaki fayların her biri normal fay. Bunların hepsi tsunami yapar. Çünkü tsunaminin olabilmesi için deniz tabanında yer değişimi olması lazım. Topograf yanı değişmesi lazım. Mesela İstanbul öyle değil. İstanbul’daki fay, yan yana fay. Orada tsunami tehlikesi ancak yer kayması olursa olur. Ama bir yer kayması olduğu zaman da orada 7 metreye kadar olabiliyor yani” diye konuştu.

Ege Denizi'ndeki depremleri değerlendirdi

 talipgsm
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.