DOLAR 34,3287
EURO 36,3431
ALTIN 2.836,59
BIST 9.420,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 21°C
Az Bulutlu
Denizli
21°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Tarihi fırın sanat merkezi oldu

Tarihi fırın sanat merkezi oldu
 talipgsm
09.08.2021 12:39:19 | SON GÜNCELLEME 09.08.2021
A+
A-

Denizli’nin Buldan ilçesinde harabe durumdaki tarihi fırın, öğretmen tarafından restore edilerek sanat atölyesine dönüştürüldü.

 emresan

Buldan ilçesi Hamamboğazı sokağında bulunan ve adeta viraneye dönen tarihi fırını restore eden öğretmen Pınar Başar, estetik görünüme kavuşturdu. İçerisinde çamuru işleyerek saksı, bardak ve süs eşyaları tarzında işlemeler yapan öğretmen, esşyaları geri dönüşüme uygun hale getirerek ekonomiye katkıda bulunuyor. ‘Pınar Başar Hepsi Sanat’ adını verdiği sanat atölyesini Buldan’a kazandıran öğretmen, sanatın ilerlemesini istiyor.

 talipgsm

Tarihi mekanda seramikle ilgili yapılacak tüm sanat çalışmalarını yapacağını ifade eden Başar, “Buldan’ın tarihi ve kültürel alanda adını en çok söz ettiren Hamamboğazında bulunan tarihi fırını eşim ile birlikte restore ettik. Bölgenin turizm potansiyeline katkı yapmak, Buldan’ın adını tekstilde olduğu gibi sanatsal anlamda da tanınır hale getirmek amacındayım. Seramik alanında, saksı, bardak, kupa, saat, anahtarlık, balkon süsleri yapma ve boyama çalışmaları yapıyorum. Çamuru sanat eseri haline getiriyorum. Yaptığım eserlerin çoğunluğunu atık malzemelerinden ve geri dönüşümü mümkün olan atıklardan elde ediyorum. Böylelikle ortaya sanat eserleri çıktığı gibi ekonomiye de geri kazandırılmış oluyor. Sanatımı Buldan gibi geçmişinden günümüze kadar sanatla yoğrulmuş Buldan’da yapmaktan onur duyuyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.