DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli °C
Denizli
°C
°C
°C
°C
°C

TMMOB: Adalet Bir Gün Herkese Gerekecek!

TMMOB: Adalet Bir Gün Herkese Gerekecek!
 talipgsm
27.01.2025 21:01:03 | SON GÜNCELLEME 27.01.2025
A+
A-

TMMOB’un Gezi tutsakları için başlattığı adalet nöbeti, 1008’inci gününde devam ediyor. Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında, Gezi davası tutuklularının serbest bırakılması talep edildi. Açıklamaya KESK, Büyük Menderes İnisiyatifi, Tüm Emeklilerin Sendikası ve çeşitli siyasi parti temsilcileri de destek verdi. Basın açıklamasını TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Mehmet Öztürk okudu.

 truvaxakü

“Kamu Yararı İçin Mücadele Tutsak Edildi”
TMMOB Denizli İKK Sekreteri Mehmet Öztürk, aralarında Şehir Plancıları Odası Onur Kurulu üyesi Tayfun Kahraman ve Mimarlar Odası Avukatı Can Atalay’ın bulunduğu Gezi tutsaklarının 1008 gündür cezaevinde tutulduğunu hatırlatarak, iktidarın hukuk anlayışındaki çarpıklığa dikkat çekti. Öztürk, “Arkadaşlarımız bir suç işledikleri için değil, siyasi iktidarın yüzleşmekten korktuğu gerçeklerden kaçmanın bir aracı olarak tutsak edilmiştir. Mesleklerini halkın faydasına kullandıkları için cezalandırılmışlardır” dedi.

“Gezi Parkı’nı Savunmak Suç Değildir”
Gezi Parkı’nın korunması için verilen mücadelenin mesleki sorumluluklarının bir gereği olduğunu belirten Öztürk, şunları ekledi:
“İstanbul’un en önemli kamusal alanlarından biri olan Gezi Parkı’nın korunması mesleğimizin temel toplumsal sorumluluğudur. Hiçbir dava ve hiçbir karar, Gezi’nin demokratik kamuoyu ve yasalar önündeki meşruiyetini gölgeleyemez. Hiçbir güç, bizlerin halkımızdan, ülkemizden, mesleğimizden ve bilimsel doğrulardan yana duruşumuzu engelleyemez.”

Adalet Nöbeti

“Demokrasi Güçleri Ortak Mücadeleyi Örgütlemeli”
Toplantıda konuşan TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi Mimar Arif Balkanay, Gezi tutsaklarına yönelik uygulamaların “iktidarın Gezi sendromunun bir sonucu” olduğunu dile getirdi. Balkanay, demokrasi güçlerinin bu süreçte sorumluluk alması gerektiğine vurgu yaparak, “Sadece siyasi partilere ya da emek ve meslek örgütlerine bırakılabilecek bir sorumluluk değil. Çok büyük bir çığ geliyor ve tüm demokrasi güçleri bu çığa karşı direniş hattını örgütlemekle yükümlü. TMMOB olarak biz de üzerimize düşeni yerine getiriyoruz” dedi.

“Adalet Nöbeti Devam Edecek”
TMMOB, 1008 gündür süren adalet nöbetini kararlılıkla sürdüreceklerini belirterek, bir kez daha arkadaşlarının derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu:
“Gezi davası tutuklularının özgürlükleri ellerinden alındı, ancak halkın vicdanında alınan bu kararların hiçbir hükmü yoktur. Bu hukuksuzluğa derhal son verin!”

 talipgsm
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.