DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli °C
Denizli
°C
°C
°C
°C
°C

Yaşlılar huzurevi için sıra bekliyor

Yaşlılar huzurevi için sıra bekliyor
 talipgsm
06.01.2025 19:07:54 | SON GÜNCELLEME 06.01.2025
A+
A-

Denizli’de devletin imkanlarından yararlanmak isteyen ve huzurevi şartlarını karşılayan 200’ün üzerinde yaşlının huzurevine yerleşebilmek için sıra beklediği belirtildi.

 truvaxakü

Son dönemlerde Denizli Huzurevi’ne yoğun talep gerçekleşti. Devletin imkanlarından yararlanmak isteyen ve huzurevi şartlarını karşılayan 200’ün üzerinde yaşlının huzurevine yerleşebilmek için sıra beklediği öğrenildi. Geliri 14 bin 666 liranın üzerinde olanlar huzurevinde kalabilmek için aylık 4 bin 990 lira ödeme yapıyor. Altında geliri olanlara ise devlet ücretsiz bakıyor. Özellikle 65 aylığı alanların aylık geliri 5 bin lirayı geçmediği için bu özelliğe sahip yaşlılar huzurevine direk kabul ediliyor.

Denizli ve Çivril’de yaşlı alımı yok
Hali hazırda 200’ün üzerinde yaşlı başvurusu olduğunu kaydeden Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ekrem Boran, “Şu anda Denizli ve Çivril huzurevlerimize alım yapamıyoruz. Çünkü 2 binamızda da deprem yönetmeliklerine göre sıkıntılar var. Biz de yeni bina arayışı içerisindeyiz” dedi.

Hayırseverleri desteğe bekliyoruz”
Arsa bulma konusunda sıkıntılarının olmadığını da kaydeden İl Müdürü Boran, “Buradan tüm hayırseverlerimize sesleniyorum. Biz arsa temini konusunda yardımcı olabiliriz. Yaşlı ve bakıma muhtaç büyüklerimizin mağdur olmaması için bizlere destek olsunlar. Tüm hayırseverlerimizi desteğe bekliyoruz” dedi.

huzurevi
 talipgsm
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.