Pardus şarapçılık
Denizli’nin Çal ilçeside dünyanın en iyi üzümlerinin yanısıra en iyi şarap da üretiliyor. Pardus şarap fabrikası 2015 yılında Denizli’nin Çal ilçesinde kuruldu, 2019 yılında İstanbul’da düzenlenen CMC Şarap Fuarı’nda şarap tadımcıları tarafından ödüle layık görülen, Pardus şarabı altın madalyanın sahibi oldu.
Pardus Şarap işletme sahibi Bülent Akşit tesisleri, yeni dönemdeki hedefleri hakkında Denizli Sanal Basın’a açıklamalarda bulundu. Pardus Şarap oluşumu ile sözlerine başlayan Akşit, “Pardus 2015 yılında Bülent Akşit’in girişimleri sonucu işletmeye başladık. Devraldığımız işletme üzerine fabrika kurarak üretime devam ettik. Fabrikamızda kırmızı, beyaz ve roze (pembe) şarapları üretiyoruz. Sadece üzümden oluşan Sultaniye, Çal Karası, Merlot, Şiraz , Öküzgözü ve Boğazkere üzümlerinden şarabımızı yapıyoruz.
PARDUS ŞARAP’I TAM PUAN ALDI
Pardus Şarap’ın aldığı ödüle değinen Bülent Akşit,” 2019 yılında İstanbul’da düzenlenen CMC Şarap Fuarı’nda katıldık Türkiye genelinde 227 şarap tanıtımcılar tarafından değerlendirilmesi ile 92 tam puanla derece yakaladık. Pardus şarabı ödüle layık görüldü altın madalyanın sahibi olduk” dedi.
Akşit,”Pardus Şarap’ını üretimimiz bir milyon kapasitede de iç piyasada tüketimimiz devam ediyor. Türkiye’de market kanalları ve Antalya, Alanya ve Fethiye bölgesindeki otellere genelde toptan çalışıyoruz. Hedefimiz ise Türkiye genelinde fıçılarda daha üst segment şarabı yapıp markasını dünyaya yaymak istiyoruz” dedi.
KALİTELİ ŞARAP İÇİN NELER GEREKLİ
Şarapların üretimi ve kalitesi için gerekli olan kriterlerinden bahseden Akşit,” En kaliteli şarap için üzümün kalitesi önemlidir. Üzüm bağdan bekleme süreci ve çiftçinin iyi işlemesi önemlidir. Sulanmayan doğal yetişen üzümlerin kalitesi yüksektir. Üzümün şekeri oranı ne kadar yüksekse alkol de yüksek çıkıyor. Çal bölgesinde yetişen üzümlerde 14 derece alkol çıkıyor. Biz Öküzgözü, Boğazkere gibi bu yöreye has üzümleri alarak Çal Karası ile onları kupajlayıp kırmızı şarabımızı elde ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Fabrikamızda Son sistem tesis kurduk üzümü çöpünden ayırıp prese alıp kabuğunu sıkıp dinlenme tanklarına alınıp soğutma tanklarımıza gönderiyoruz fermantasyon olayının ardından şaraplarımız hazır hale geliyor. Ortalama 1 milyon 500 ton yıllık üzüm alıyoruz. Kendi ürettiğimiz üzümü şarapta maya olarak kullanıyoruz. En az 3 saat içerisinde bağdan gelir gelmez hiç el değmeden hijyenik ortamda üzümleri işleme koyuyoruz şarap olsun diye dinlenme tanklarına gönderiyoruz ortalama 40-45 gün içinde şarap hazır oluyor” diye ifade etti.
(DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN) https://instagram.com/parduswines?utm_medium=copy_link