Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri İnme Merkezi’nde yeni bilgisayarlı tomografi ve anjiyografi cihazları ilk kez birlikte kullanıldı. Beyin damarında tıkanıklık tespit edilen hastaya mekanik trombektomi yöntemiyle müdahale edildi.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastaneleri, ileri teknolojiye sahip yeni cihazlarla inme tedavisindeki sağlık altyapısını güçlendirdi. Hayırseverlerin desteğiyle hastaneye kazandırılan yeni bilgisayarlı tomografi (BT) cihazı, akut inme geçiren bir hastanın tanı ve değerlendirme sürecinde ilk kez kullanıldı.
Yapılan bilgisayarlı tomografi ve BT anjiyografi incelemelerinde hastanın beyin damarında tıkanıklık tespit edildi. Görüntüleme sonuçlarının ardından hasta, vakit kaybetmeden girişimsel tedaviye alındı.
Yeni Anjiyografi Cihazında İlk Mekanik Trombektomi
PAÜ Hastaneleri İnme Merkezi’nde daha önce de başarıyla uygulanan mekanik trombektomi işlemi, merkeze yeni kazandırılan anjiyografi cihazıyla ilk kez gerçekleştirildi. Böylece yeni BT ve anjiyografi cihazları, akut inme geçiren bir hastanın tanı ve tedavi sürecinde ilk kez birlikte kullanılmış oldu.
Beyin damarındaki pıhtının özel kateterler yardımıyla çıkarılmasını sağlayan mekanik trombektomi, uygun hastalarda kalıcı sakatlık riskini azaltmaya yardımcı olan önemli tedavi yöntemleri arasında yer alıyor. Gelişmiş görüntüleme sistemleri ise damar tıkanıklığının hızlı tespit edilmesine ve hastanın uygun tedaviye yönlendirilmesine katkı sağlıyor.
İnme Tedavisinde Zaman Hayati Önem Taşıyor
İşlemi gerçekleştiren Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Muhammet Arslan, akut inme tedavisinde erken tanı ve hızlı müdahalenin önemine dikkat çekti.
Arslan, beyin damarındaki tıkanıklığın doğru ve hızlı şekilde belirlenmesinin hastanın uygun tedaviye zamanında ulaşmasını sağladığını belirterek yeni cihazların hastanenin tanı ve tedavi kapasitesini güçlendirdiğini ifade etti.
İnme hastalarının değerlendirme ve tedavi süreçlerinin Nöroloji, Beyin ve Sinir Cerrahisi ile Girişimsel Radyoloji bölümlerinin iş birliği içinde yürütüldüğünü aktaran Arslan, multidisipliner yaklaşım sayesinde hastaların hızla değerlendirildiğini ve gerekli girişimsel müdahalelerin gecikmeden gerçekleştirildiğini kaydetti.
Yeni anjiyografi cihazında ilk mekanik trombektomi işleminin gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Arslan, hastaneye sağlanan katkılardan dolayı üniversite ve hastane yönetimine, yeni bilgisayarlı tomografi cihazının kazandırılmasına destek veren Denizli Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Vakfı (DOSAV) başta olmak üzere hayırseverlere ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.
PAÜ Hastaneleri, gelişmiş tıbbi cihazları ve farklı branşların iş birliğine dayanan tedavi yaklaşımıyla Denizli ve çevre illerdeki hastalara sağlık hizmeti sunmayı sürdürüyor.
