DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 31°C
Az Bulutlu
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Paz 33°C
Pts 33°C
Sal 34°C
Çar 29°C

Yörük kültürünü 7’den 70’e yaşatıyorlar

Yörük kültürünü 7’den 70’e yaşatıyorlar
 talipgsm
04.07.2023 12:36:42 | SON GÜNCELLEME 04.07.2023
A+
A-

Denizli’nin Çameli ilçesinde Yörük gelenek ve göreneklerinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması hedefliyle düzenlenen şenlik, bir birinden renkli görüntülere sahne oldu.

Denizli ve Muğla’dan gelen Yörüklerin geleneksel kıyafetlerle sergilediği gelenek ve görenekler tarihi hava oluşturdu. Şenlikte, kukladan yapılan deve gezdirildi. Şenliğe Çameli Belediye Başkan Yardımcısı Fethi Uğur, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Şenlikte kız kaçırma konulu tiyatro gösterisi, izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Çadırda, unutulmaya yüz tutmuş meslekler sergilendi. Hallaç, kirman ve ipten eğirme ve yayık ayranı yapıldı. Halk oyunları ekibi gösterisi, mahalle halkının hazırladığı tiyatro, Yörüklerin kullandığı alet ve edevattan yapılan eşyaların sergilediği şenlikte mehter takımı gösterisi ile başladı. Şenlik, zeybek ekibinin gösterisi ile devam ederken konuk sanatçılar Burdurlu sipsi ustası Hüseyin Demir ve Hüseyin Yakan sahne almasının ardından Masıt Kırığı oyunu ile son buldu.

 gölcükhalı

“Bu kültürümüzü ancak bu kadar büyük bir çadırda anlatabilirdik”
Şenliği düzenleyen Arıkaya Ortaokul ve İlkokulu Okul Aile Birliği, “Bu kültürümüzü ancak bu kadar büyük bir çadırda anlatabilirdik. Biz modern yaşamla birlikte Yörük kültürünün kimliğini koruyarak sürdürmek istiyoruz. Yörük kültürüne ait ne varsa sosyal yaşamdan, ekonomiye, geçim kaynaklarından örf ve adetlerine kadar gelecek nesillere anlatmak istiyoruz. Festivalde kurduğumuz çadırımıza olan ilgi de bu anlamda bizi son derece memnun etti” açıklamasında bulundular.

 gölcükhalıosmankacar
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.